Tervetuloa Säkylän seudun lukioon

Säkylän seudun lukio Pyhäjärven rannalla tarjoaa  opiskeluympäristön, jossa korostetaan monipuolista sivistystä. Jatko-opinnot ja työelämä edellyttävät paitsi tietoja niin myös ongelmanratkaisutaitoja, pitkäjänteisyyttä, ryhmässä työskentelyn taitoa ja selkeää ilmaisua. Niihin kaikkiin kouliinnut lukio-opintojesi aikana.

Lukiomme on kodikas, avoin ja oppilaisiin luottava. Pienen talon etuihin kuuluvat yksilöllinen palvelu ja pienet opetusryhmät. Täällä kaikki tuntevat toisensa. Kukaan ei huku massaan eikä jää väliinputoajaksi. Yhteishenki koulussamme on hyvä ja oppilaitten ja opettajien väliset suhteet mutkattomat.

Säkylän seudun lukio tunnetaan myös hyvätasoisena kouluna. Ylioppilaskokeissa, joissa mitataan laajojen kokonaisuuksien hallintaa, omakohtaista ajattelua ja tietojen soveltamista, opiskelijoidemme tutkintotulokset ovat olleet valtakunnallisen seurannan mukaan jo vuosia erinomaisia ja yli 30 % opiskelijoistamme jatkaa opintojaan yliopistoissa ja korkeakouluissa. Viimeisen 10 vuoden aikana ovat kaikki yo-kirjoituksiin osallistuneet abiturientit saaneet valkolakin viimeistään uusinnassa.

Opiskeluohjelmamme on monipuolinen ja suurelta osin opiskelijan itse valittavissa. Pyrimme tarjoamaan laajan yleissivistyksen ja monipuoliset valmiudet elämänuraa varten.

Toimintamme on joustavaa ja aidosti luokattoman lukion ideaa toteuttava. Pyrimme ottamaan huomioon ennen kaikkea opiskelijoidemme tarpeet. Kukin opiskelija suunnittelee opinto-ohjelmansa itse, valiten syventäviksi ja soveltaviksi kursseiksi kiinnostavimmat ja jatko-opiskelun kannalta olennaisimmat kurssit. Vuosittainen työjärjestys pyritään laatimaan sellaiseksi, että opiskelija voisi tehdä valintansa mahdollisimman monipuolisesti ja hyödyntää valinnanvapauttaan tehokkaasti.

Koulussamme järjestetään suuri määrä koulukohtaisia soveltavia kursseja, joita toteutetaan oppilaiden vuosittaisen kiinnostuksen mukaan. Uusia kursseja suunnitellaan jatkuvasti.

Koulussamme on noin 140 opiskelijaa ja toimimme samassa kiinteistössä noin 150 oppilaan yläkoulun kanssa. Kouluumme otetaan vuosittain yhteisvalinnassa 40-50 uutta opiskelijaa.

Kotisivuiltamme löydät lisää tietoa koulustamme, opiskelusta, oppilaista ja henkilökunnasta. Löydät myös yhteystietomme ja tarvittaessa voit jättää sähköpostia - tai vaikka poiketa paikan päälle käymään.

Itsenäistyvä nuori, tervetuloa lukioomme!

Etusivulle